Στην Αθήνα ο Πρόξενος στη Μαριούπολη μετά την “Οδύσσεια” στην Ουκρανία

Ασφαλής στη Ρουμανία ο Πρόξενος στη Μαριούπολη – Επιστρέφει στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα μετά από «Οδύσσεια» αρκετών ημερών στην Ουκρανία, έφτασε ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος της Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης . Στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”  για να τον υποδεχτούν βρέθηκαν πρώτοι, η σύζυγός του με το μικρό τους παιδί και ο πατέρας του Έλληνα πρόξενου. Η σύζυγος του Μανώλη Ανδρουλάκη στις πρώτες της δηλώσεις ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την επιχείρηση που έστησε προκειμένου η ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της να διαφύγουν από τη Μαριούπολη.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης περιέγραψε τα όσα έζησε και τόνισε πως οι άνθρωποι που έχουν μείνει πίσω είναι ήρωες. «Δεν είχα καταλάβει το μέγεθος που είχε λάβει το ζήτημα. Ήρωες είναι αυτοί που έχουν μείνει ακόμα εκεί πάνω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης στις πρώτες δηλώσεις του. «Η Μαριούπολη θα μπει σε μια λίστα πόλεων παγκοσμίως που καταστράφηκαν τελείως», πρόσθεσε ο Έλληνας πρόξενος και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να επιστρέψει ασφαλής στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, καθώς και τις δύο οικογένειες που τον φιλοξένησαν στη διάρκεια του ταξιδιού του.

Ο πρόξενος της Μαριούπολης ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που εγκατέλειψε την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας. Κατάφερε να φύγει από τη Μαριούπολη μαζί με τα 10 άτομα που βρίσκονταν εγκλωβισμένα στο κτίριο του ΟΑΣΕ. Η ελληνική αποστολή αρχικά μεταφέρθηκε κοντά στη Ζαπορίζια και από εκεί στο Βουκουρέστι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι