Στην Αθήνα ο Σολτς

Στην Αθήνα ο Σολτς

Στην Αθήνα έρχεται ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βόλφγκανγκ Μπούχνερ. Ο κ. Σόλτς αναμένεται να έθει στην Ελλάδα απ΄ευθείας από το Παρίσι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Σόλτς θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα μεσημέρι της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου.  Όπως σημείωσε ο κ. Μπούχνερ, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης βρίσκονται διμερή και τρέχοντα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα. Ο κ. Σολτς θα αναχωρήσει για Βερολίνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Εξάλλου ο κ. Μπούχνερ αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας, τόνισε ότι το Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αξιολογεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα…», ο κ. Μπούχνερ δήλωσε: «Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες. Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών», για να προσθέσει: «Πιστεύω όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι