Στην ΕΑΤ-ΕΣΑ η Πρόεδρος για την 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Στην εκδήλωση για τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα που πραγματοποιήθηκε στα πρώην κρατητήρια του ΕΑΤ – ΕΣΑ παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της 46ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της δικτατορίας και ξεναγήθηκε στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης από εκπροσώπους του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων 1967-74.

«Σήμερα είναι μια μέρα τιμής και μνήμης για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημοκρατίας» ανέφερε η κ.Σακελλαροπούλου σε δήλωσή της. «Αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία, για την ελευθερία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και πρέπει εκτός από το να τους τιμούμε, να διατηρούμε τη μνήμη αυτή ζωντανή, ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ τέτοιες στιγμές» υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Twitter

«Στον χώρο που στεγαζόταν το ΕΑΤ-ΕΣΑ τιμάμε σήμερα αυτούς που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ελευθερία τους, για να μπορούμε όλοι εμείς να απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημοκρατίας. Είναι καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες τους και την προσφορά τους», αναφέρει σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι