Στην Ινδία κλειδώνουν τους παραβάτες της καραντίνας στα σπίτια τους!

Στην Ινδία κλειδώνουν τους παραβάτες της καραντίνας στα σπίτια τους!

Σχετικά πιο αυστηρά είναι τα πράγματα στην Ινδία για όσους παραβιάζουν τα μέτρα απαγόρευσης, που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε άλλο επίπεδο πήγαν την έννοια του «λουκέτου» δύο πόλεις της ινδικής πολιτείας «Μάντνια Πραντές».

Ειδικότερα, οι τοπικές αρχές των δύο πόλεων, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να σταματήσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, άρχισαν να κλειδώνουν, κυριολεκτικά, όσους παραβιάζουν την καραντίνα, εξασφαλίζοντας τους, όμως, τρόφιμα και άλλα είδη έκτακτης ανάγκης.

Με το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας να έχει εφαρμοστεί από τις 25 Μαρτίου, οι κρατικοί αξιωματούχοι της Ινδίας έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να «φυλακίσουν» τον κόσμο στα σπίτια του, μέτρο που όπως φαίνεται δεν ισχύει για όλους.

Όπως μεταδίδουν ινδικά μέσα, περίπου 47 πολίτες από τις πόλεις «Khajuraho» και «Rajnagar» τέθηκαν υπό κράτηση στο ίδιο το σπίτι τους από τις αρχές, επειδή παραβίασαν την καραντίνα που τους είχε επιβληθεί, λόγω νοσηλείας σε νοσοκομείο, πηγαίνοντας σε άλλες περιοχές.

Τι προβλέπει ο νόμος

Σύμφωνα με τον νόμο που έχει επιβληθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι ασθενείς που έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, μέχρι να τελειώσει η περίοδος της καραντίνας.

Οι τοπικές αρχές, αναφερόμενες στο γεγονός, εξήγησαν ότι αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, μετά και την παρακολούθηση των πολιτών για δύο μέρες.

«Δεν έχουμε βάλει κανένα λουκέτο μέχρι στιγμής, αλλά παρατηρήσαμε ότι τις δύο τελευταίες ημέρες πολλοί από αυτούς (σ.σ που έχουν πάρει εξιτήριο από νοσοκομείο) παραβιάζουν την καραντίνα που τους έχει επιβληθεί και βγαίνουν έξω», δήλωσε ένας δικαστής στην περιοχή, ο Swamnil Wankhede, σημειώνοντας ότι το μέτρο αυτό λήφθηκε ως ένδειξη σεβασμού για όσους είχαν βγει από τις πόλεις τους, με απώτερο σκοπό να διακομιστούν σε νοσοκομεία στις πόλεις Γκβαλιόρ, Μποπάλ, Κανπούρ, Αλλαχαμπάντ και Δελχί.

Παρόλο που κάποιοι μπορεί να χαρακτηρίσουν το μέτρο ελαφρώς… υπερβολικό, ο Wankhede διαβεβαίωσε ότι ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες όσων παραμένουν στα σπίτια τους.

«Τους έχουμε δώσει τηλέφωνα για να παραγγέλνουν ό,τι χρειάζονται. Τους δώσαμε, επίσης, και τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που το χρειαστούν», σημείωσε.

Οι επόμενες κινήσεις των αρχών

Σύμφωνα με τον δικαστή, οι αρχές θα πραγματοποιούν, πλέον, δύο ελέγχους ανά ημέρα στα σπίτια των παραβατών, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι όλα είναι εντάξει.

Με τα περιοριστικά μέτρα να αίρονται σε 4 μέρες, 14 Απριλίου, δεν έχει διευκρινιστεί, ακόμη, πότε οι παραβάτες θα βγουν από τα σπίτια τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι