Στην Κάρπαθο έβαλαν καραντίνα μόνοι τους λόγω των Ελληνοαμερικανών

Στην Κάρπαθο έβαλαν καραντίνα μόνοι τους λόγω των Ελληνοαμερικανών

Ανησυχούν στο μικρό χωριό των 150 κατοίκων της Καρπάθου όπου είχε διαμείνει το ζεύγος των συνταξιούχων Ελληνοαμερικανών που βρέθηκε θετικό στον νέο κορονοϊό.

Ο κοινοτάρχης μάλιστα έκανε και σχετική ανάρτηση, όπου προτρέπει τους κατοίκους να κρατάνε αποστάσεις μεταξύ τους, να αποφεύγουν τις συναθροίσεις,  και να λαμβάνουν μέτρα, κι αν χρειάζονται κάτι να του τηλεφωνούν για να το φροντίσει, ώστε να μη μετακινούνται “έως ότου ξεκαθαριστεί η κατάσταση”

Ο 74χρονος Ελληνοαμερικανός και η σύζυγός του (που νοσηλεύονται με βατά συμπτώματα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου) είχαν φτάσει στην Ελλάδα προ δεκαημέρου περίπου και το τεστ τους στο αεροδρόμιο βγήκε αρνητικό. Οι ίδιοι πάντως, παρότι δεν είχαν λόγο να μείνουν καραντίνα πλέον, με καθαρό το τεστ, δεν είχαν ιδιαίτερες επαφές ούτε καν με συγγενείς τους, και πήγαν στο πανηγύρι του χωριού αλλά όπως είπαν οι ίδιοι ούτε καν χειραψία δεν είχαν με τους συγγενείς τους.

Όταν ο άνδρας παρουσίασε πυρετό, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο,  όπου του έγινε το τεστ και αυτη τη φορά βγήκε θετικό, όπως και της συζύγου του.

Πάντως γενικά οι επαφές τους ιχνηλατούνται και έγιναν ήδη τεστ σε κατοίκους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι