Στην Ουγγαρία αύριο ο γγ του ΝΑΤΟ

Στόλτεμπεργκ: Συμφωνία για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθεί την Τετάρτη τη Βουδαπέστη, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

«Σε δύο ημέρες, ο γενικός γραμματέας θα βρίσκεται εδώ, για να συζητήσουμε τη μη συμμετοχή της Ουγγαρίας στην αποστολή του ΝΑΤΟ σχετικά με την Ουκρανία», δήλωσε ο Όρμπαν. Η Βουδαπέστη έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από τον σχεδιασμό της Συμμαχίας για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα την αποστολή αυτή παράλογη αποστολή.

Η Ουγγαρία, χώρα-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ έχει μπλοκάρει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στήριξης του Κιέβου. Ο ούγγρος πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί δεσμούς με τη Μόσχα, επικρίνοντας έντονα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας.

Στις τελευταίες εθνικές εκλογές το 2022 το κόμμα το οποίο στηρίζει τον Όρμπαν είχε λάβει το 54,1% των ψήφων. Στις χθεσινές ευρωεκλογές, έλαβε το 44,8%, το αντιπολιτευόμενο TISZA έλαβε 29,6%, το επίσης αντιπολιτευόμενο σοσιαλδημοκρατικό, 8,1% και το ακροδεξιό ΜΗΜ έλαβε το 6,7%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και euronews

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι