Στην παραγωγή του κινεζικού εμβολίου μπαίνει η Σερβία

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε o Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντρ Βούτσιτς, η Σερβία αναμένεται να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα ξεκινήσει την παραγωγή του κινεζικού εμβολίου, Sinopharm, κατά του κορονοϊού.

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, η Σερβία αναμένεται να συμφωνήσει για τη δημιουργία εργοστασίου που θα συγχρηματοδοτείται από την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την παραγωγή των εμβολίων. «Η ημερομηνία έναρξης παραγωγής των εμβολίων θα είναι η 15η Οκτωβρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Βούτσιτς σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το euronews.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά από την επίσκεψη του Πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι στη χώρα. Η Σερβία διατηρεί στενές διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις τόσο με τη Μόσχα όσο και το Πεκίνο. Έχει μάλιστα συνάψει συμφωνίες και με τις δύο αυτές χώρες για την παραλαβή δόσεων από τα εμβόλια Sputnik V και Sinopharm αντίστοιχα, προκειμένου να εμβολιάσει τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο κατοίκους.

Το Sinopharm έχει εγκριθεί για χρήση σε 20 χώρες, συγκεκριμένα και τριών ευρωπαϊκών: Λευκορωσίας, Σερβίας αλλά και της Ουγγαρίας, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι