Στην Σαουδική Αραβία ο Ερντογάν – Προσκύνησε στην Μέκκα (video)

Στην Σαουδική Αραβία ο Ερντογάν - Προσκύνησε στην Μέκκα (video)

Στη Σαουδική Αραβία για διήμερη επίσκεψη  μετά από πρόσκληση του βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, μετέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μέκκα για μικρή προσευχή Ούμρα.

Ήταν η πρώτη επίσκεψη Ερντογάν στην Σαουδική Αραβία εδώ και πέντε χρόνια, με την υπόθεση δολοφονία του  δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018, να έχει προκαλέσει μία από τις σοβαρότερες κρίσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, τον οποίο υποδέχθηκε ο βασιλιάς Αμπντουλαζίζ της Σαουδικής Αραβίας με επίσημη τελετή στο Παλάτι Αλ Σαλάμ, συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μετά τον βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ.

Ο Ερντογάν πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη-προσευχή στην Ούμρα στη Σαουδική Αραβία συνοδεία του Εκπροσώπου της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, του  Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϋλού, του Υπουργού Εμπορίου Μεχμέτ Μους, του Υπουργού Δικαιοσύνης  Μπεκίρ Μποζνταγκ και Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι