Στην Τεχεράνη ο Σεργκέι Σοϊγκού εν μέσω NOTAM του Ιράν για παύση πτήσεων

Στην Τεχεράνη ο Σεργκέι Σοϊγκού εν μέσω NOTAM του Ιράν για παύση πτήσεων

Ο γενικός γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έφθασε στην Τεχεράνη για συνομιλίες με μέλη της ιρανικής ηγεσίας συμπεριλαμβανομένου του νέου προέδρου της χώρας Μασούντ Πεζεσκιάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax Σοϊγκού και Πεζεσκιάν θα συζητήσουν «θέματα περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας, καθώς και διμερή. Η επίσκεψη έχει ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ρωσία και το Ιράν».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ώρες σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post το Ιράν εξέδωσε NOTAM (ειδοποίηση πτητικών λειτουργιών) για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είπε στους ομολόγους του από τις χώρες της G7 ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι μια ιρανική επίθεση στο Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες (εννοώντας μέχρι σήμερα, Δευτέρα).

Οι Ισραηλινές εφημερίδες γράφουν ότι το Ισραήλ περιμένει μια πιο έντονη επίθεση σε σύγκριση με της 13ης Απριλίου, όταν από την επίθεση του Ιράν δεν είχε σκοτωθεί κανείς πολίτης και είχε εκτιμηθεί ότι είχε γίνει “για το θεαθήναι”. Εκείνη η επίθεση έγινε επειδή το Ισραήλ βομβάρδισε την πρεσβεία του Ιράν στην Δαμασκό, σκοτώνοντας 16 άτομα, ένα εκ των οποίων ήταν στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Jerusalem Post

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι