Στην Τουρκία η Μελόνι – Θα συζητηθεί και η Λιβύη

Στην Τουρκία η Μελόνι – Θα συζητηθεί και η Λιβύη

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θα επισκεφθεί το σαββατοκύριακο την Τουρκία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η Τζόρτζια Μελόνι και ο Ερντογάν θα συζητήσουν όπως ανακοινώθηκε το μεταναστευτικό, αλλά και το Μεσανατολικό, καθώς και την κατάσταση στην Ουκρανία.

Παράλληλα, αναμένεται να αναφερθούν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λιβύη και στις εμπορικές συναλλαγές των χωρών τους. Σε αυτό το πλαίσιο η συζήτηση θα αγγίξει και το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Η Ιταλια αναλαμβάνει από 1ης Ιανουαρίου την εκ περιτροπής προεδρία της Ομάδας των Επτά. Η Ομάδα των Επτά, είναι ουσιαστικά των οκτώ, καθώς έχει προστεθεί και η ΕΕ, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αριθμείται. Μετέχουν αυτή την περίοδο ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι