Στην Τουρκία ο Ζελένσκι
18/11/2025
Επιπλέον, οι τουρκικές πηγές επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών, Στιβ Γουίτκοφ, θα ταξιδέψει στην Τουρκία την Τετάρτη για να συμμετάσχει σε προγραμματισμένες συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, γνωστοποίησε πως μεταβαίνει στην Τουρκία, αύριο Τετάρτη.
«Ετοιμαζόμαστε να επανεκκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις και έχουμε αναπτύξει λύσεις που θα προτείνουμε στους εταίρους μας. Το να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επισπεύσουμε το τέλος του πολέμου είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε σε ανάρτησή του στο Χ, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή του στην Τουρκία, χωρίς να διευκρινίσει πάντως αν θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Εργαζόμαστε επίσης για την αποκατάσταση των ανταλλαγών αιχμαλώτων πολέμου και την επιστροφή των αιχμαλώτων μας στην πατρίδα» συμπλήρωσε.
Tουρκικές πηγές επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών, Στιβ Γουίτκοφ, θα ταξιδέψει στην Τουρκία την Τετάρτη για να συμμετάσχει σε προγραμματισμένες συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.





