Στις 11 η συνάντηση Σολτς-Μητσοτάκη με μενού Μεσανατολικό, μεταναστευτικό και ενεργειακά

Στις 11 η συνάντηση Σολτς - Μητσοτάκη με μενού Μεσανατολικό, μεταναστευτικό και ενεργειακά

Στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να περάσει το κατώφλι της Καγκελαρίας όπου θα έχει συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς

Στην ατζέντα της συζήτησης των δύο ηγετών θα βρίσκονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, θέματα οικονομίας και ενέργειας. Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Εντωμεταξύ το βράδυ της Δευτέρας ο Έλληνας πρωθυπουργός παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε στην Καγκελαρία στο πλαίσιο των άτυπων συζητήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες για την υιοθέτηση της Στρατηγικής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2024. Παρόντες ήταν ο Γερμανός Καγκελάριος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Αυστριακός Καγκελάριος καθώς και οι πρωθυπουργοί του Βελγίου, της Λιθουανίας και της Ουγγαρίας.

Παράλληλα το απόγευμα ο Κ.Μητσοτάκης μίλησε σε εκδήλωση του Ιδρύματος Adenauer, σε συζήτηση με τον επικεφαλής του CDU Φρίντριχ Μερτς για την οικονομία.

«Η Ελλάδα που θυμάστε κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν υπάρχει πλέον», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, τώρα θα πρέπει να καταφέρουμε η Ελλάδα να συγκλίνει με την Ευρώπη».

Σχετικά με το μεταναστευτικό και την υπό εξελίξει συζήτηση στην Ευρώπη ο Κυριάκος Μητσοτάκη υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια και αποτελεσματικότερη πολιτική επιστροφών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι