Στις 11 στη δημοσιότητα οι ανακοινώσεις… Θρίλερ στο Eurogroup

Στις 11 στη δημοσιότητα οι ανακοινώσεις… Θρίλερ στο Eurogroup

Στις 10:00 το πρωί ώρα Βελγίου (11:00 ώρα Ελλάδας) θα δημοσιοποιηθούν οι ανακοινώσεις του Eurogroup, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού θεσμού, Λουίς Ρέγκο, μετά τα μεσάνυχτα, καθώς οι συνομιλίες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας.

Υπενθυμίζεται πως η συνεδρίαση του Eurogroup, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκε η έκδοση ευρωομολόγου με αφορμή τον κορονοϊό, ξεκίνησε στις 16:00 το μεσημέρι της Τρίτης, αν και περίπου στις 22:00 το βράδυ οι συνομιλίες διακόπησαν προσωρινά και συνεχίστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Κατά τις επίσημες διαβουλεύσεις και παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών έχουν δημιουργηθεί δύο πλευρές, με τη μία να είναι υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και της άλλης να την απορρίπτει.

​Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος του Eurogroup, Λουίς Ρέγκο: «Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας φιλόδοξης ευρωπαϊκής πολιτικής απάντησης στον COVID-19. Η απόφαση βρίσκεται καθ’ οδόν, αλλά δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο επιθυμητό σημείο. Η συνέντευξη Τύπου μεταφέρεται για τις 10 π.μ. (ώρα Βρυξελλών). Καλή σας νύχτα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ωστόσο, παρά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ούτε και για το κοινό ανακοινωθέν, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από διάφορες πηγές, στην περίπτωση που οι διαφορές μεταξύ των πλευρών παραμείνουν, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής των αρχηγών των κρατών-μελών, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι