Στις 19.00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό

Ποια μέτρα με αναδρομική ισχύ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Το Μαξίμου ανακοίνωσε ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, στις 19.00, θα κάνει ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού». Οι ανακοινώσεις ήταν προγραμματισμένες για τον Μάιο, αλλά προφανώς και η κυβέρνηση υπολόγισε την κυβερνητική φθορά που αποτυπώνουν πλέον οι δημοσκοπήσεις.

Όσον αφορά στα σενάρια που υπάρχουν για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, τα ποσοστά κυμαίνονται από 6% έως 8%, δηλαδή ο κατώτατος μισθός να φτάσει από 703 έως 716 ευρώ.

Το σενάριο όμως που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι η αύξηση να κινηθεί κοντά στο 7% ,δηλαδή κοντά στα 709 ευρώ (πέραν του 2% που ήταν η πρώτη αύξηση) προκειμένου να καλύψει το ύψος του πληθωρισμού, που εξανεμίζει τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx