Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Επιβεβαιώθηκαν από τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας οι πληροφορίες που ήθελαν οι διερευνητικές επαφές να επαναληφθούν την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν ο νέος γύρος θα διεξαχθεί στην Άγκυρα, στις 6 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τον 63ο γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί με φόντο την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την ενόχληση της Άγκυρας για την ελληνογαλλική στρατηγική συμφωνία. Στις διερευνητικές, από ελληνικής πλευράς, παραμένει στη σύνθεση της ομάδας μόνον ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέλη, θα αντικατασταθούν τόσο ο πρέσβης Αλέξανδρος Κουγιού όσο και η διπλωμάτης Ιφιγένεια Καναρά.  Έτσι, στη νέα σύνθεση θα μετέχουν ο Θεοχάρης Λαλάκος, που είναι ο γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ  και η Ευαγγελία Γραμματίκα, που είναι η διευθύντρια του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι η τελευταία συνάντηση επί τουρκικού εδάφους είχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη και σε αυτήν μετείχε και ο στενότερος συνεργάτης του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν. Αντιστοίχως, στην συνάντηση της Αθήνας μετείχε και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι