Στις 8 Ιουλίου η νέα δίκη για το Μάτι – Στο εδώλιο πάλι και οι αθωωθέντες

Έχουν δίκιο οι Έλληνες να μην εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη; Γεώργιος Μπούτος

Στις 8 Ιουλίου ξεκινάει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την πολύνεκρη φωτιά στο Μάτι, που θα εκδικασθεί εκ νέου μετά την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Η έφεση ασκήθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, επειδή έκρινε πολύ επιεικείς τόσο τις αθωωτικές αποφάσεις όσο και τις καταδικαστικές, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν ξανά 21 άτομα και όχι μόνον τα έξι που καταδικάσθηκαν πρωτόδικα.

Η δικάσιμος επιδιώχθηκε να οριστεί άμεσα. Προκείμενου να καταστεί αυτό δυνατόν, έπρεπε να  καθαρογραφεί γρήγορα η πρωτόδικη απόφαση και παρενέβη επί τούτου η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, που απάλλαξε από κάθε άλλη επαγγελματική υποχρέωση την πρόεδρο του δικαστηρίου για το μήνα Μάιο. Πρωτόδικα είχαν αθωωθεί δεκαπέντε άτομα και οι 6 που βρέθηκαν ένοχοι καταδικάσθηκαν σε ποινές εξαγοράσιμες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι