Στις “αόρατες διαδρομές” της Αθήνας περπάτησε ο Κασσελάκης, παρέα με πωλητή της “Σχεδίας”

Κασσελάκης: Απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τις «αόρατες διαδρομές» στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με τον κύριο Μιχάλη, πωλητή της «Σχεδίας» και τον εκδότη του περιοδικού δρόμου, Χρήστο Αλεφάντη, περπάτησε ο Στέφανος Κασσελάκης παραμονές Χριστουγέννων, ενώ συνέφαγε με άστεγους και πρώην άστεγους συμπολίτες μας στο σπίτι της «Σχεδίας».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία συνοδεύει με σχετικό βίντεο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

«Ημέρες γιορτής στην Αθήνα. Θέλησα να κάνω τις αόρατες διαδρομές στην πόλη. Τις διαδρομές των αστέγων. Με τον κύριο Μιχάλη, που γνώρισε πώς είναι να είσαι άστεγος στην πρωτεύουσα. Και τον εκδότη του περιοδικού δρόμου ‘Σχεδία’, Χρήστο Αλεφάντη.

Ξεκινήσαμε από τον σταθμό του μετρό στο Μεταξουργείο, περάσαμε από το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων (ξενώνας ‘Ionis’), Δεληγιώργη, Σοφοκλέους , Πειραιώς, Αγίων Αναργύρων… Καταλήξαμε στο σπίτι της ‘Σχεδίας’ (Κολοκοτρώνη και Νικίου), όπου μου έκαναν την τιμή να με βάλουν στο γιορτινό τραπέζι τους άστεγοι και πρώην άστεγοι συμπολίτες μας. ‘Ανθρωποι που έχασαν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους και προσπαθούν να ξαναπιάσουν το νήμα της ζωής. Όταν θα γίνουμε κυβέρνηση, εθνικός στόχος θα είναι να εξαλειφθεί πλήρως η αστεγία. Με σχέδιο. Προσήλωση. Οργάνωση. Και θα το καταφέρουμε».

Ο κ. Κασσελάκης, όπως φαίνεται στο βίντεο, συζήτησε με τον κ. Μιχάλη και τον κ. Αλεφάντη, ευχαριστώντας τους για την ευκαιρία που του έδωσαν να δει από κοντά τις εμπειρίες τους, τονίζοντας τη σημασία που έχει ο κοινωνικός αντίκτυπος που έχει αποκτήσει το περιοδικό δρόμου μέσα σε 11 χρόνια.

Ο κύριος Μιχάλης ανέφερε πώς έχασε το σπίτι του, όταν το 2012 ξύπνησε ένα πρωί για να πάει στη δουλκειά του και του είχαν κλέψει το φορτηγό, με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού του να του ζητά 5 ενοίκια και να του λέει ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι.

«Νόμιζα ότι η ζωή μου είχε τελειώσει. Ένα ωραίο μάθημα για τα παιδιά είναι πως οτιδήποτε συμβεί στη ζωή σας, η ζωή δεν τελειώνει ποτέ», είπε ο κ. Μιχάλης. Όταν ήταν στο δρόμο, δεν έχασε μόνο την τροφή και την στέγη, αλλά έχασε και την τέχνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, όπως είπε και «ήρθε η Σχεδία να συμπληρώσει κι όλα αυτά».

Ο εκδότης του περιοδικού σημείωσε ότι «πρέπει να συνεννοούμαστε με αυτούς τους ανθρώπους βάσει των επιθυμιών και των δικών τους όρων και όχι με βάση αυτά που εμείς πιστεύουμε ότι είναι σωστά γι’ αυτούς».

Στο γιορτινό τραπέζι που παρακάθισε ο κ. Κασσελάκης απαντώντας σε ευχές που του εξέφρασαν άστεγοι και πρώην άστεγοι συμπολίτες μας, τόνισε ότι «αγαπάω το λαό της χώρας μου και αγαπώ τους ήρωες που είστε εσείς, οι οποίοι εργάζεστε για να μπορέσετε να βοηθήσετε την κοινωνία».

«Η επιτυχία που θέλω, είναι της κοινωνίας μας, δεν έχω εμμονή με την καρέκλα, έχω εμμονή με το να αλλάξω τα πράγματα. Θα τα καταφέρουμε», σημείωσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι