Στις φλόγες παραδόθηκε ο πύργος Emaar στο Ντουμπάι (video)

Στις φλόγες παραδόθηκε ο πύργος Emaar στο Ντουμπάι (video) ,

Στις φλόγες παραδόθηκε ο πύργος Emaar στο Ντουμπάι, ένα από τα κτίρια-σύμβολα της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο Εmaar βρίσκεται δίπλα στον ουρανοξύστη Burj Khalifa το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, με ύψος 827 μέτρα και 160 ορόφους και ανήκει στην εταιρεία Emaar

H φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, όμως η έκταση της καταστροφής είναι τεράστια, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό από τις αρχές εάν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί. Ο ουρανοξύστης Emaar 35 ορόφων, βρίσκεται στην  8 Boulevard Walk όπου είναι οι ουρανοξύστες του Ντουμπάι, γύρω από τον Burj Khalifa.

https://twitter.com/AmirAliNemati07/status/1589458220950511616?s=20&t=nWmYZ8oUBnliHxnmoKq22A

Στην ίδια περιοχή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2015, είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο Address Downtown, ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία και συγκρότημα κατοικιών στο Ντουμπάι, επίσης κοντά στο Burj Khalifa και είχε ανοίξει μεγάλη συζήτηση αναφορικά με την ασφάλεια των υψηλών κτιρίων.

https://twitter.com/Top_Disaster/status/1589517106424729600?s=20&t=nWmYZ8oUBnliHxnmoKq22A

Η περιοχή γύρω από το Burj Khalifa αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες (και από την Ελλάδα). Στην ανάπλαση της πόλης, είναι κομβικό σημείο και εκεί γίνονται πάρτι ανθρώπων του θεάματος. Την περασμένη εβδομάδα είχε γιορτάσει εκεί τα γενέθλιά του ο σταρ του Bollywood Σαχ Xαν, με ένα φαντασμαγορικό show στους ουρανοξύστες του Ντουμπάι και οι εικόνες είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου, μέσω των social media των φαν του Ινδού ηθοποιού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι