Στο αρχείο έθεσαν οι αλβανικές αρχές την υπόθεση Κατσίφα ως “αυτοκτονία”

Στο αρχείο έθεσαν οι αλβανικές αρχές την υπόθεση Κατσίφα ως "αυτοκτονία"

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών ΜΜΕ, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκανε αποδεκτή την πρόταση του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου, να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να αποδοθεί ο θάνατος του ως αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ «η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη με αριθμό 597/1 που διενεργήθηκε κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Κατσίφας αυτοκτόνησε», αν και αναφέρεται πως «για την λήψη της απόφασης περί αυτοκτονίας Κατσίφα δε ελήφθη υπόψη η επίσημη παραδοχή της επίλεκτης μονάδας της Αλβανικής Αστυνομίας “RENEA” περί εκτέλεσης του από άνδρες της που συμμετείχαν στην επιχείρηση» στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.

Να σημειωθεί πως το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο Αργυροκάστρου υιοθέτησε την πρόταση ενός εισαγγελέα που διώκεται για κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά.  Επισήμως η οικογένεια του 35χρονου ομογενή δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου να αποδώσει τον θάνατο σε αυτοκτονία και να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι