Στο αρχείο ο φάκελος Novartis για Αβραμόπουλο-Άδωνι

Στο αρχείο ο φάκελος Novartis για Αβραμόπουλο-Άδωνι

Η Οικονομική Εισαγγελία έθεσε στο αρχείο τις δικογραφίες για την υπόθεση Novartis που αφορούσαν τυχόν εμπλοκή των πρώην υπουργών Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη (νυν υπουργού Ανάπτυξης) και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, πρώην Επίτροπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά και την εν λόγω αρχειοθέτηση, συνολικά για εννέα από τους δέκα συνολικά πολιτικούς που ενοχοποιήθηκαν για δωροληψίες στην υπόθεση, ο φάκελος έκλεισε, καθώς στο παρελθόν πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχε υπάρξει αρχειοθέτηση για τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους πολιτικούς.

Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, μόνον για τον Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό, ο οποίος έχει ζητήσει και ο ίδιος να εκκαθαριστεί από τη δικαιοσύνη η υπόθεση του, ενώ η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της όλης υπόθεσης, κάτι που εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο, μετά την διατύπωση αντίθετης άποψης από την Εισαγγελία.

Οι έρευνες με τη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου βρίσκονται στο στάδιο της ανάκρισης και αναμένεται σύντομα να κληθεί ο πρώην υπουργός σε απολογία, ενώ παράλληλα για την ίδια υπόθεση έχουν κληθεί και άλλα πρόσωπα από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι