Στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων βρίσκονταν μόνον δύο – τρεις αστυνομικοί, αλλά υπήρχε περιπολικό

Στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων βρίσκονταν μόνον δύο – τρεις αστυνομικοί, αλλά υπήρχε περιπολικό

Το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων είναι υποστελεχωμένο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούν σε αυτό μόλις 25 άτομα, που σημαίνει ότι σε κάθε “βάρδια” εργάζονται πολύ λίγοι. Όμως την επίμαχη νύχτα, σύμφωνα με το Mega, υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό, όπως και αστυνομικός. Ήταν στην υπηρεσία δύο γυναίκες και ένας άνδρας τη στιγμή που η κοπέλα έβγαινε από το τμήμα και έβλεπε το δράστη με το μαχαίρι. Κραύγαζε “θα με σκοτώσει”.

Η ΕΔΕ και η εισαγγελική έρευνα θα δείξουν σε ποιο βαθμό επιδείχθηκε αμέλεια, καθώς τις κραυγές της γυναίκας τις άκουσε επιβάτης από λεωφορείο, και είναι αδύνατον να μην τις άκουσαν στο Τμήμα. Η 28χρονη δολοφονήθηκε λίγα μέτρα από το ΑΤ, παίρνοντας η άτυχη το “εκατό”, αφού αυτό της συνέστησε η αξιωματικός υπηρεσίας, κρίνοντας ότι δεν περισσεύει περιπολικό για μια γυναίκα που δεν υπέβαλε μήνυση.

Το περιστατικό υποβαθμίστηκε, παρότι το θύμα είχε μηνύσει το δράστη από το 2020. Η αξιωματικός υπηρεσίας έκρινε ότι ήταν ένα σύνηθες περιστατικό βίας και αποφάσισε ότι το περιπολικό μπορεί να χρειαζόταν “για κάτι πιο σοβαρό” και ότι το τμήμα θα έμενε ‘γυμνό΄ χωρίς κατά την γνώμη της να συντρέχει σοβαρός λόγος.

Το Mega έδειξε και βίντεο με τον δράστη πάνω στη βέσπα του να τριγυρίζει στο σπίτι του θύματος, ενώ το Newsit έχει και πλάνα από την είσοδο του ΑΤ. Το απόγευμα έξω από το αστυνομικό τμήμα έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι μια νέα γυναίκα πέθανε αβοήθητη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα όπου είχε πάει για να την προστατεύσουν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι