Στο Αυτόφορω οι 31 συλληφθέντες στο Αριστοτέλειο, πορεία αλληλέγγυων

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι 31 συλληφθέντες για την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και τα επεισόδια που ακολούθησαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για την εκκένωσή του.

Εις βάρος τους, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά. Το πιθανότερο είναι η δίκη να αναβληθεί και να αρθεί η κράτησή τους.

Νωρίτερα το πρωί, οι συλληφθέντες μετήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου για την αποφυγή συγχρωτισμού λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού αποφασίστηκε να παραμείνουν σε αίθουσα του υπογείου μέχρι να μεταβεί στο σημείο η εισαγγελέας και να τους γνωστοποιήσει τις κατηγορίες, όπως κι έγινε. Συνήγοροί τους είχαν καταθέσει αίτημα να οριστεί ρητή δικάσιμος και να αφεθούν ελεύθεροι, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό.

Στο μεταξύ, έξω από τα δικαστήρια, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, είναι σε εξέλιξη μαζική συγκέντρωση φοιτητών σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Προηγήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με αφετηρία την Πρυτανεία του ΑΠΘ. Αισθητή είναι η παρουσία αστυνομικών περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού 26ης Οκτωβρίου έχει διακοπεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι