Στο Κάιρο με την Λάιεν, Ιταλούς και Βέλγους ο πρωθυπουργός – Μέσα σε τρεις μήνες 1.500 μετανάστες στην Κρήτη

Στο Κάιρο με την Λάιεν, Ιταλούς και Βέλγους ο πρωθυπουργός – Μέσα σε τρεις μήνες 1.500 μετανάστες στην Κρήτη

Στην Αίγυπτο θα μεταβεί αύριο, Κυριακή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και του Βελγίου για να συζητήσουν με τον πρόεδρο της χώρας Αλ Σίσι το μεταναστευτικό και άλλα ζητήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα συζητηθεί συγκεκριμένη πρόταση να δοθούν από την ΕΕ στην Αίγυπτο 7 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και των αυξημένων ροών που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς εκτιμά ότι αυτή η συμφωνια μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Στο Κάιρο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερή συνάντηση στις 13:15 της Κυριακής με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι και μια ώρα αργότερα ο κ. Σίσι θα συναντηθεί με τους άλλους πολιτικούς. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των χωρών. Στις 17:15 οι πολιτικοί ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Η ΕΕ αλλά κυρίως η Ελλάδα ανησυχει με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Αίγυπτο και τη Λιβύη, καθώς οι αφίξεις του τελευταίου τριμήνου στην Κρήτη έφθασαν τις 1.500.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περασμένο Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν πέντε διαφορετικές αφίξεις μεταναστών σε Ηράκλειο, Χανιά και Γαύδο. Προέρχονταν όπως είπαν από τη Λιβύη οι περισσότεροι και ήταν συνολικά 220 μετανάστες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι