Στο Ομάν ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν

Στο Ομάν ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν

Οι συνομιλίες έγιναν σε καλό κλίμα, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ.

Το Ιράν και οι ΗΠΑ, που είχαν σήμερα στη Ρώμη συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, θα συνεχίσουν τις συζητήσεις την 26η Απριλίου στο Ομάν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.

«Θα συναντηθούμε το επόμενο Σάββατο στο Ομάν», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν ο Αμπάς Αραγτσί, διευκρινίζοντας πως «συνομιλίες τεχνικού επιπέδου μεταξύ ειδικών θα ξεκινήσουν την Τετάρτη». Το σουλτανάτο του Ομάν έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή σε αυτές τις διαπραγματεύσεις

Ιρανικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν πως οι συνομιλίες μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον διεξήχθησαν σε μια «εποικοδομητική ατμόσφαιρα». «Η ατμόσφαιρα των συνομιλιών ήταν εποικοδομητική», ανέφερε μία ανταποκρίτρια της ιρανικής τηλεόρασης, προσθέτοντας πως νέες διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να διεξαχθούν «εντός των επόμενων ημερών». Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim κάνει επίσης λόγο για μια «εποικοδομητική ατμόσφαιρα».

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx