Στο πόδι 24 πόλεις για την Μακεδονία

Στο πόδι 24 πόλεις για την Μακεδονία

Στις 19:30 έχει οριστεί η ώρα που θα γίνουν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 24 πόλεις, με επίκεντρο την Πέλλα.

Τα συλλαλητήρια διοργανώνονται από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με βασικό αίτημα να μην υπάρχει ο  όρος «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της πΓΔΜ, στην οποία θα συμφωνήσουν Αθήνα και τα Σκόπια.

Η Επιτροπή είχε ανακοινώσει αρχικά ότι τα συλλαλητήρια θα γίνουν σε 13 πόλεις, αλλά τελικά ο αριθμός των συμμετοχών ξεπέρασε τις 20. Συλλαλητήρια θα γίνουν σε: Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Πέλλα, Έδεσσα, Βέροια, Κατερίνη, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Σιάτιστα, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Θήβα, Χαλκίδα, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Κω.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στις συγκεντρώσεις δεν υπάρχει χώρος για ακραίες φωνές και προσθέτει ότι «στο βήμα των εκδηλώσεων θα βρεθούν και θα μιλήσουν οι Δήμαρχοι των πόλεων, οι οικείοι Μητροπολίτες και οι ομιλητές που ορίστηκαν από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι