Στο “κόκκινο” η Θεσσαλονίκη, φλερτάρει με lockdown

Ο κορονοϊός πολιορκεί πάλι την Βόρεια Ελλάδα

Στο “κόκκινο” περνάει η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Κιλκίς και η Χαλκιδική, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αναμένεται σχετική ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία, για απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά την 01:00 τη νύχτα.

Κυβερνητικές πηγές απέκλειαν πάντως μέχρι και χθες το lockdown στη συμπρωτεύουσα. Επίσης, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η επιτροπή εκτός από lockdown στις ανωτέρω περιοχές, εισηγήθηκε η είσοδος σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να εισέρχονται μόνο με 3 προϋποθέσεις: πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης του τελευταίου εξαμήνου  ή rapid test. Η απόφαση για την είσοδο μόνον “τεσταρισμένων” στις δημόσιες υπηρεσίες μπορεί –σύμφωνα πάντα με πληροφορίες– να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Rapid test πλέον διενεργούνται πάντως και σε φαρμακεία της γειτονιάς. Καθημερινά γίνονται πανελλαδικά πάνω από 200.000 rapid test, καθώς είναι υποχρεωτικά για όλους τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς δύο φορές την εβδομάδα, αλλά και τους ανεμβολίαστους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους. Με εξαίρεση τους μαθητές που κάνουν δωρεάν τα rapid test προς επιβεβαίωση των θετικών self test για το σχολείο, όλοι οι άλλοι πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους εκτός και αν δηλώσουν συμπτώματα σε δημόσια δομή. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά ξοδεύονται για rapid test περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι