Στο ΣτΕ η υπόθεση Κουφοντίνα

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας με αίτημα την αναστολή και την ακύρωση της απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου για τη μεταγωγή του.

Στο αίτημά αναφέρεται ως παράνομη την απόφαση μεταγωγής και ως αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 καθώς «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής ειδικά του Δημήτρη Κουφοντίνα, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε. Ως προς την αντισυνταγματικότητα του νόμου 4760/2020 επισημαίνεται ότι τίθενται περιορισμοί για τις μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές με μοναδικό κριτήριο η κατηγορία για την οποία βαρύνεται ο έγκλειστος.
Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι η προσβαλλόμενη απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης και ότι αυτή επικαλείται στοιχεία που δεν αφορούν στο ζήτημα των μεταγωγών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι