Στόλτενμπεργκ: Δεν θα ασκήσει βέτο η Ουγγαρία στις κινήσεις άλλων μελών του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ πρέπει να παραδώσουν στην Ουκρανία "όσα υποσχέθηκαν", υποστηρίζει ο Στόλτενμπεργκ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος συναντήθηκε στη Βουδαπέστη με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ανακοίνωσε ότι «η Ουγγαρία συμφώνησε να μην εμποδίσει τις προσπάθειες της ατλαντικής συμμαχίας να ενισχύσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία».

«Ο πρωθυπουργός (Βίκτορ Ορμπάν) και εγώ συμφωνήσαμε ότι η Ουγγαρία δεν θα εμποδίσει τους άλλους συμμάχους να δεσμευτούν να υποστηρίξουν οικονομικά την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον συντονισμό», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Στόλτενμπεργκ διευκρίνισε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ουγγρικά κονδύλια και προσωπικό για την στήριξη του Κιέβου.

Από πλευράς του ο Ούγγρος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα εμποδίσει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για την παροχή στήριξης προς το Κίεβο, αλλά ότι εμμένει στην απόφασή η χώρα του να μη συμμετάσχει σε αυτές τις κινήσεις. Δεν είναι σαφές για ποιο λόγο αναφέρεται σε οικονομική στήριξη της Ουκρανίας ο Στόλτενμπεργκ, αφού το κεντρικό θέμα της συνάντησης με τον Όρμπαν, πέραν του οικονομικου, ήταν η αποστολή όπλων αλλά και έμψυχου υλικού μελών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι