Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κερδίσει στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ πρέπει να παραδώσουν στην Ουκρανία "όσα υποσχέθηκαν", υποστηρίζει ο Στόλτενμπεργκ

«Η Μόσχα πρέπει να καταλάβει πως δεν μπορεί να κερδίσει στην Ουκρανία», δήλωσε ο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το Κίεβο, καλώντας παράλληλα τους Συμμάχους να δώσουν «μια σημαντική και πολυετή οικονομική δέσμευση προκειμένου να καταδείξουμε πως η υποστήριξή μας στην Ουκρανία δεν είναι βραχυπρόθεσμη».

Ο Γενικός Γραμματέας επίσης σημείωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια για να κερδίσει τον πόλεμο, καθώς η Ρωσία εκμεταλλεύεται τις αποτυχίες της δυτικής βοήθειας προκειμένου να προωθηθεί στο μέτωπο. «Σημαντικές καθυστερήσεις στην υποστήριξη έχουν σοβαρές συνέπειες στο πεδίο της μάχης», παραδέχθηκε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Όμως δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία», ανέφερε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, λέγοντας πως «περισσότερη βοήθεια είναι καθ΄ οδόν» αλλά και ότι «νέες ανακοινώσεις για βοήθεια αναμένονται σύντομα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι