Στον αέρα η εκεχειρία στη Γάζα – Η Χαμάς δεν έδωσε ακόμη τη λίστα που της ζητήθηκε

default image

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε από τον ισραηλινό στρατό να μην ξεκινήσει να τηρεί την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ήταν προγραμματισμένη να τεθεί σε ισχύ στις 08:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), μέχρι η Χαμάς να ανακοινώσει τα ονόματα των ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι στην πρώτη φάση, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η εκεχειρία δεν θα ξεκινήσει μέχρις ότου το Ισραήλ λάβει από την Χαμάς τον κατάλογο των απαχθέντων που θα απελευθερωθούν. Από την πλευρά της η Χαμάς επανέλαβε τη δέσμευσή της στην εκεχειρία και διευκρίνισε ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ονομάτων των ομήρων που θα απελευθερωθούν στην πρώτη φάση οφείλεται σε “τεχνικούς λόγους”.

Ο στρατός του Ισραήλ κάλεσε σήμερα τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να μην πλησιάζουν τις δυνάμεις του και να μην κατευθυνθούν στην ουδέτερη ζώνη προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία. “Σας καλούμε να μην κατευθυνθείτε προς την ουδέτερη ζώνη ή τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Αβιχάι Αντραΐ, ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. “Σε αυτό το στάδιο θα εκτεθείτε σε κινδύνους αν κατευθυνθείτε προς την ουδέτερη ζώνη ή αν μετακινηθείτε από το νότιο τμήμα του θύλακα στο βόρειο μέσω της κοιλάδας της Γάζας. Όποιος κατευθυνθεί προς αυτές τις περιοχές θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο”, υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx