ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στον Ακάρ η σκυτάλη των απειλών από Τσαβούσογλου και Τσελίκ

Στον Ακάρ η σκυτάλη των απειλών από Τσαβούσογλου και Τσελίκ,

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Milliyet κάνει λόγο για “περιπέτειες” εάν συνεχιστούν οι ελληνικές προκλήσεις, όπως λέει. Η συνέντευξη Ακάρ, στον απόηχο της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Παρίσι και των συνομιλιών με Μακρόν, κινείται στο ίδιο μήκος κύματος των δηλώσεων Ερντογάν, Τσαβούσογλου, Τσελίκ και του κυβερνητικού εταίρου Μπαχτσελί, με ανυπόστατες κατηγορίες και άλλο τόσο αυθαίρετες ερμηνείες.

«Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας. «Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι λάθος να πούμε ότι ακολουθείται μια πραγματικά διπρόσωπη πολιτική. Υπάρχει μια υποκριτική πολιτική. Αφενός επιμένουμε στον διάλογο, κάνουν πως το αντιλαμβάνονται και πάνε να απαντήσουν, όμως από την άλλη μόλις μείνουν μόνοι συνεχίζουν να παραπονιούνται για την Τουρκία, βασισμένοι σε ψέματα και άρνηση, κάθε φορά που μιλάνε με τρίτες χώρες» συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ και πρόσθεσε: «Στα σπίτια τους δεν έχουν καθρέφτη; Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη. Κάποτε οι άνθρωποι κοιτάζουν τον καθρέφτη και βλέπουν την αλήθεια. Και ίσως ντραπούν. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια διπρόσωπη στάση τέτοια υποκρισία».

Και συνέχισε: «Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο η αεροπορία μας έχει σχεδιασμένες δραστηριότητες, εθνικές δραστηριότητες όπως και αυτές του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες που κάνουμε στο πλαίσιο ΝΑΤΟ. Εσείς αυτές τις δραστηριότητες τις παρενοχλείτε και μάλιστα με τα ρωσικής κατασκευής S-300, τα κλειδώνετε αυτή είναι μια επιθετική και εχθρική ενέργεια. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σχέση καλής γειτονίας, με τη συμμαχική σχέση και με τις συμφωνίες. Όμως δυστυχώς τα κάνουν αυτά, αυτές τις εχθρικές ενέργειες οι οποίες είναι απαράδεκτες.

»Στο Λαύριο έκρυβαν και κρύβουν τους μέλη FETO, PKK/YPG, DAESH, DHKP-C και τους φιλοξενούν. Από εκεί τους βάζουν να πάνε σε διάφορες χώρες. Εκεί είναι σημείο διανομής. Και με μια μεγάλη υποκρισία και διπρόσωπη στάση, ισχυρίζονται πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

«Στη Θράκη έχουμε τους ομοεθνείς μας. Δεν αποδέχονται την ύπαρξη των αδελφών μας εκεί. Λένε “είναι μουσουλμάνοι”. Δηλαδή είναι Κινέζοι ή Ιάπωνες; Τα ονόματά τους είναι τούρκικα, οι διευθύνσεις τους είναι τούρκικες, τα νεκροταφεία τους είναι τούρκικα, οι ημερομηνίες και οι τίτλοι τους είναι τουρκικοί, οι συγγενείς τους είναι εδώ. Καταπατούν τα δικαιώματα και τους νόμους των αδελφών μας στη Δυτική Θράκη και αυτό το αγνοούν».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι