Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στην μητέρα των τριών παιδιών

Μακελειό από ένοπλη επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Ελευθεριάνος, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα που βρήκαν τραγικό θάνατο. Η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, ενώ είναι θέμα χρόνου να εκδοθεί και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας φαίνεται να ήταν καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Στον οργανισμό της 9χρονης εντοπίστηκε το ισχυρό αναισθητικό κεταμίνη, το οποίο οι γιατροί αρνούνται ότι χορήγησαν στο παιδί.

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο φάρμακο ένα ταχείας δράσης γενικό αναισθητικό, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε χειρουργεία αλλά και ως δυνατό αντικαταθλιπτικό. Χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται πρώτα να οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) -όπου άλλες πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται ήδη και αφού η δικογραφία διαβιβαστεί στην Εισαγγελία θα οδηγηθεί και η ίδια ενώπιον της εισαγγελέως. Η επίσπευση των διαδικασιών φέρεται να έγινε μετά από πληροφορίες ότι η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει κλονιστεί μετά τις αποκαλύψεις και πιθανώς να προέβαινε σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι