Στον εισαγγελέα ο αρχιφύλακας για το θανάσιμο τραυματισμό 17χρονου

Στον εισαγγελέα ο αρχιφύλακας για το θανάσιμο τραυματισμό 17χρονου

Στον εισαγγελέα προσήχθη αρχιφύλακας επειδή σφαίρα από το όπλο του σκότωσε 17χρονο Ρομά στη διάρκεια σύλληψης

Ενώπιον του Εισαγγελέα των Θηβών προσήχθη το μεσημέρι  ο αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας για τον θανάσιμο τραυματισμό 17χρονου Ρομά, το Σάββατο τα μεσάνυχτα. Ο 17χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό με υπηρεσιακό όπλο ύστερα από καταδίωξη όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε δεν σταμάτησε για έλεγχο στο Λεοντάρι Θηβών.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο ηλικίας 41 ετών αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας δεν ευθύνεται. Συγκεκριμένα ο αρχιφύλακας επιμένει ότι το υπηρεσιακό του όπλο εκπυρσοκρότησε και σκότωσε τον 17χρονο, όταν ο τελευταίος κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημά του, προσπάθησε να αρπάξει το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορουμένου.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει διαταχθεί ΕΔΕ ενώ παράλληλα αναμένονται και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής και ιατροδικαστικής εξέτασης για να φωτιστούν περισσότερο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε η τραγωδία. Η προσαγωγή του αρχιφύλακα στα δικαστήρια έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί φίλοι και συγγενείς του θύματος που ζητούσαν την τιμωρία του. Τέλος ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται γύρω από τον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί της Βοιωτίας, για να αποτρέψουν τυχόν περαιτέρω επεισόδια.

Ο αρχιφύλακας έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι του μοιραίου γεγονότος είχε προηγηθεί καταδίωξη ύποπτου οχήματος επί 20 λεπτά κι ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο έφηβος αποπειράθηκε να το αποσπάσει από αυτόν. Ο συνήγορός του είπε στους δημοσιογράφους ότι η περιγραφή του αστυνομικού συνάδει με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει πάντως είναι ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι