Ελεύθεροι χωρίς όρους οι δυο βατραχάνθρωποι – Προφυλακίστηκε το μέλος των “Πυρήνων”

Στον Εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες για όπλα και εκρηκτικά - Ανάμεσά τους πρώην στέλεχος των "Πυρήνων"

Ολοκληρώθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά οι καταθέσεις των τεσσάρων συλληφθέντων που κατηγορούνταν για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Γνωστοί στις Αρχές για διαφορετικά περιστατικά ο καθένας, oι συλληφθέντες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ κατασχέθηκαν εκρηκτικές ύλες, όπλα, φυσίγγια, μαχαίρια και ρόπαλα. Ανάμεσα τους, ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που είχε αποφυλακιστεί υπό όρους το 2019 μετά από οκτώ χρόνια στη φυλακή και συνελήφθη σε περιοχή των Κάτω Πατησίων.

Το πρώην μέρος των Πυρήνων οδηγήθηκε στην φυλακή. Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, με απόφαση του εισαγγελέα του Ναυτοδικειού.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων ανέφερε: «Μια «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν. Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών – τρομοκρατών «επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.» αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους». Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Οι  δύο ένστολοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων. Ο τρίτος είναι δίδυμος αδερφός του 32χρονου στρατιωτικού και εργάζεται ως πορτιέρης σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης.

Οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν στρέφονται στο σενάριο της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά εξετάζεται η διασύνδεση του πρώην στελέχους των “Πυρήνων της Φωτιάς” με τη Greek Mafia. Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου οι τέσσερις οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από στρατιωτικές πηγές τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή των στελεχών των ΟΥΚ δεν είναι υλικό που χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν λείπει ποσότητα εκρηκτικών από τις αποθήκες πυρομαχικών. Τέλος από τις ίδιες πηγές σημειώνεται ότι οι δύο ΟΥΚαδες που συνελήφθησαν δεν είχαν πρόσβαση στις αποθήκες πυρομαχικών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι