Προθεσμία για την απολογία του πήρε ο 18χρονος – Νέα εντάλματα εντός της ημέρας

Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού - Στον Άρειο Πάγο οι φάκελοι της βίας

Αποφασισμένη για τη λήψη σκληρών μέτρων για τα γήπεδα εμφανίζεται η κυβέρνηση. Την ώρα που βρισκόμαστε εν αναμονή των ανακοινώσεων για την οπαδική βία από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα πρώτα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι.

Το σενάριο που φαίνεται να επικρατεί για την ώρα είναι η διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες. Με απλά λόγια η απόφαση αφορά τους αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και του βόλεϊ ενώ μένει να φανεί εάν το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει ισχύ και για άλλα αθλήματα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει εικόνα για το πόσο θα διαρκέσει το συγκεκριμένο μέτρο ενώ σημειώνεται ότι άλλο ένα σενάριο που εξετάστηκε στη σύσκεψη του Σαββάτου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η διακοπή των πρωταθλημάτων. Το εν λόγω σενάριο δεν έχει φύγει από το τραπέζι και μπορεί να εξεταστεί εν ευθέτω χρόνω. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ακόμα και η απόσυρση της αστυνομίας από τα γήπεδα – πρόκειται για αίτημα της ΠΟΑΣΥ – αλλά κάτι τέτοιο αποκλείστηκε εντελώς.

Μητσοτάκης για τη βία

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν έδωσε το στίγμα εκφράζοντας παράλληλα την οργή τους για το αιματηρό επεισόδιο στο Ρέντη: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται» ανάφερε στην ανάρτησή του στο Facebook.

Συνέχισε λέγοντας: «Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας».

Στον εισαγγελέα ο 18χρονος

Στην Εισαγγελία Πειραιά θα οδηγηθεί σήμερα ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό στα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Πέμπτη έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού. Επιπλέον, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις σε άγνωστους δράστες. Σημειώνεται, ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ο 18χρονος πήρε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζονται τώρα στον εντοπισμό των ατόμων που οργάνωσαν και κατηύθυναν την επίθεση της Πέμπτης, που επίσης αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες με τον νόμο για την οπαδική βία. Εντός της ημέρας αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι