Στον ΟΗΕ στένει ο Ερντογάν τη συμφωνία με τη Λιβύη

Στον ΟΗΕ στένει ο Ερντογάν τη συμφωνία με τη Λιβύη

Την υπέγραψα ο ίδιος και την στέλνω στον ΟΗΕ είπε το μεσημέρι του Σαββάτου σε μιλία του στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην «παράνομη» συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών.

Ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε ότι η Τουρκία θα αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτά απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Αναφερόμενος μάλιστα στην απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την  Αθήνα, χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και έκανε λόγο για κακή διπλωματική συμπεριφορά από τη μεριά της Ελλάδας. «Πήραμε κι εμείς τέτοιες αποφάσεις κατά το παρελθόν. Αλλά τέτοιες αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται. Τι έγινε; Τι κερδίδατε;», αναρωτήθηκε ο Ερντογάν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι