16 οι νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό

16 οι νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι τα θύματα της επίθεσης στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό ήταν 13. Σε νεότερο απολογισμό ανέρχονται σε 16, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα με το γιο της.

Σύμφωνε με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) εκτός από την άμαχη και το παιδί της, σκοτώθηκαν 14 μαχητές: οκτώ Ιρανοί, πέντε Σύροι και ένα Λιβανέζος.

Από τα ισραηλινά πλήγματα καταστράφηκε ολοσχερώς το ιρανικό προξενείο. Εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και δύο στρατηγοί της Δύναμης Κοντς, οι Μοχαμάντ Ρεζά Ζαχεντί και Μοχαμάντ Χαντί Χατζί Ραχιμί. Σύμφωνα με το OSDH, ο στρατηγός Ζαχεντί, που σκοτώθηκε μαζί με τον βοηθό του, ήταν ο διοικητής της Δύναμης Κοντς για τη Συρία, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Η δύναμη Κοντς ή Κουντς είναι παρακλάδι των Φρουρών της Επανάστασης. Κουντς είναι σε μερικές αραβόφωνες περιοχές η λέξη που χρησιμοποιούν για την Ιερουσαλήμ. Αυτό το παρακλάδι των Φρουρών της Επανάστασης, του οποίου ηγείτο ο Κασέμ Σουλεϊμανί, είναι πιο ειδικό στη διεξαγωγή αντισυμβατικών ενεργειών και στον τομέα των πληροφοριών. Παράλληλα είναι ο βασικός μηχανισμός εκπαίδευσης αλλά και χρηματοδότησης συγγενών ομάδων στο εξωτερικό. Ο Σουλεϊμανί σκοτώθηκε από αμερικανικό drone το 2020 στη Δαμασκό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx