Στους 315 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο βόρειο Αφγανιστάν

Εκατοντάδες νεκροί στο Πακιστάν - Χάθηκαν 50 χωριά στις πλημμύρες (video),

Το υπουργείο Προσφύγων του Αφγανιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που έπληξαν το βόρειο τμήμα της χώρας έφτασε πλέον τους 315, ενώ περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, σημείωσε το υπουργείο Προσφύγων,  ενώ ανθρωπιστικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι υγειονομικές και βασικές υποδομές, όπως το σύστημα υδροδότησης, έχουν επίσης πληγεί σοβαρά.

Η φετινή άνοιξη ήταν ιδιαίτερα βροχερή στο Αφγανιστάν, με πλημμύρες να έχουν πλήξει και άλλες επαρχίες της χώρας, η οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Μεταξύ αυτών που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα είναι η επαρχία Γκορ στα δυτικά και η Μπανταχσάν στα βορειοανατολικά.

Το Αφγανιστάν είναι ευάλωτο στις φυσικές καταστροφές και θεωρείται από τον ΟΗΕ μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι