Στους 191 οι νεκροί – Έχασε τη μάχη 64χρονη

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Απεβίωσε μια γυναίκα 64 ετών στο νοσοκομείο Κομοτηνής και οι θάνατοι ανέρχονται πλέον στους 191.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η θανούσα  είχε υποκείμενα νοσήματα, αλλά δεν γνωρίζουμε ποια -αν για παράδειγμα είχε μόνον σάκχαρο, θεωρείται και αυτό υπολογίσιμο υποκείμενο νόσημα ειδικά για τον κορονοϊό, μια που οι επιδημιολογικές έρευνες δείχνουν ότι οι καρδιοπαθείς και όσοι έχουν σάκχαρο, πεθαίνουν σε υψηλότερο ποσοστό ακόμα κι από όσους έχουν πνευμονοπάθεια.

Η Ροδόπη και κυρίως η Ξάνθη έχουν δυστυχώς εξαρχής μεγάλη διασπορά του ιού σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό έχει αποδοθεί στους ντόπιους που πήγαν για εργασία στο εξωτερικό και ξαναγύρισαν στην πατρίδα τους, φέρνοντας όμως μαζί τους πίσω και τον ιό. Η νέα έξαρση αποδίδεται στο μπαϊράμι (γιορτή) για τη λήξη του Ραμαζανίου, στα τέλη Μαΐου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι