Στους τρεις μήνες εφεξής η τρίτη δόση από έξι

Στους τρεις μήνες εφεξής η τρίτη δόση από έξι

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προχώρησε σε ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σχετικά με την επίσπευση της τρίτης δόσης. Όπως ανακοίνωσε, ο χρόνος που πρέπει να γίνεται στο εξής η τρίτη δόση μειώθηκε στους τρεις μήνες, από έξι μέχρι σήμερα, για όλους τους πολίτες 18 ετών και άνω.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν τον χειμώνα, και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά την δεύτερη. Επίσης συντομότερα θα εμβολιάζονται και όσοι έχουν νοσήσει, δηλαδή οι αναρρώσαντες αντί να εμβολιάζονται έξι μήνες μετά, θα παίρνουν την αναμνηστική δόση τρεις μήνες μετά την νόσηση. Όσοι έκαναν το εμβόλιο της Johnson, θα κάνουν τη δεύτερη δόση δύο μήνες μετά, δηλαδή ως προς αυτό το εμβόλιο δεν αλλάζει τίποτα» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι