Συνεργασία για Ψηφιακό Μετασχηματισμό Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Πόλη

Συνεργασία για Ψηφιακό Μετασχηματισμό Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Πόλη

Σημαντική συνεργασία στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εγκαινίασαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη το ελληνικό Πάρκο Καινοτομίας Joist Innovation Park, με έδρα τη Λάρισα, και η Ένωση των Επιμελητηρίων Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κωνσταντινουπόλεως (ISTESOB).

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του ιδρυτή και Δ/νου Συμβούλου του Joist Park, καθηγητή Αναστάσιου Βασιλειάδη, και του Προέδρου της ISTESOB, Faik Yilmaz. Σκοπός της συνεργασίας είναι η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κωνσταντινούπολης μέσω της ψηφιακής καινοτομίας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει δράσεις για τη δικτύωση ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων, την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και την οργάνωση κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επιπλέον, προβλέπεται η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και η διοργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων για τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση υπογραφής του Πρωτοκόλλου, χαιρετισμό απηύθυναν ο Σύμβουλος ΟΕΥ του Γενικού Προξενείου Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Σταμπουλόπουλος, και ο Διευθυντής της εταιρείας Συμβούλων EURICON, Βασίλειος Σιωμίδης.

Η ISTESOB εκπροσωπεί 148 επιμέρους Επιμελητήρια που απασχολούν περίπου 2 εκατομμύρια εργαζομένους σε τομείς όπως τα τρόφιμα, οι συγκοινωνίες και η κλωστοϋφαντουργία.

Αντίστοιχα, το Joist Innovation Park είναι ο μεγαλύτερος κόμβος καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, προάγοντας την επαφή μεταξύ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, startups και ερευνητικών ιδρυμάτων.

Με αυτή τη συνεργασία, ανοίγονται νέοι δρόμοι για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων στην Κωνσταντινούπολη, ενισχύοντας τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx