“Στρατηγική”: Το νέο ρωσικό σύστημα επιτήρησης δοκιμάζεται

“Στρατηγική”: Το νέο ρωσικό σύστημα επιτήρησης δοκιμάζεται

Σε δοκιμές ενός νέου συστήματος αυτόματης επιτήρησης επιφάνειας, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Επιστημονικών και Ερευνών για τις ραδιοεπικοινωνίες μεγάλων αποστάσεων (NIIDAR), στη Μαύρη Θάλασσα, προχωρά η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του ινστιτούτου στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Το νέο σύστημα παρακολούθησης, γνωστό με το όνομα «Στρατηγική», παρακολουθεί επί του παρόντος την επιφάνεια της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε το NIIDAR. Το σύστημα χρησιμοποιεί «δορυφορικά και επίγεια αυτόματα συστήματα πληροφοριών, δεδομένα σταθμών ραντάρ και εσωτερικά κανάλια για τη μετάδοση πληροφοριών στόλου», αναφέρει το ερευνητικό ίδρυμα. Το σύστημα «Στρατηγική» λαμβάνει επίσης πληροφορίες από σταθμούς ραντάρ εδάφους, τα οποία είναι σε θέση να ανιχνεύουν επιφανειακούς στόχους που βρίσκονται αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Το σύστημα επεξεργάζεται αυτόματα δεδομένα σχετικά με τα προσαρτήματα σκαφών, αξιολογεί τις παραμέτρους και τους στόχους τους και καταγράφει την προσέγγιση των συνόρων ή των περιοχών που απαγορεύονται να επισκεφθούν τα ξένα σκάφη. Εκτός από αυτό, το σύστημα «Στρατηγική» μπορεί να αναλύσει και να εκτιμήσει μη φυσιολογικές αλλαγές στο λειτουργικό περιβάλλον. Είναι επίσης ικανό να διατηρεί αλληλεπίδραση με τεχνικά συστήματα που παρέχουν πληροφορίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι