Στροφή Μητσοτάκη στο Παλαιστινιακό λόγω διεθνών αντιδράσεων

Μαχμούντ Αμπάς: Ετοιμάζει τη διαδοχή του αποκλείοντας τη Χαμάς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmoud Abbas, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνήσει και στον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρζογκ, στον οποίο φέρεται να είπε ότι «επείγει να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να γίνει άμεση κατάπαυση του πυρός».

Εν τω μεταξύ, πέραν της γερμανικής απόφασης για διακοπή εξοπλισμού του Ισραήλ και του “καβγά” του Τραμπ με τον Νετανιάχου για τη Γάζα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν αρκετές χώρες με επίκεντρο το σχέδιο της κατάληψης της πόλης της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό. «Τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχει ένας αριθμός χωρών, που θα ζητήσουν να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας», δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Ριάντ Μανσούρ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να «εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα και τόνισε ότι οποιαδήποτε επέκταση των εχθροπραξιών είναι μη αποδεκτή». Επιπλέον, μετέφερε τη θέση της Ελλάδας για την ανάγκη απρόσκοπτης ροής ανθρωπιστικής βοήθειας, άμεσης κατάπαυσης του πυρός και άνευ όρων απελευθέρωσης όλων των ομήρων.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ταυτόχρονα, την ανάγκη επανέναρξης της πολιτικής διαδικασίας που θα αποσκοπεί στη λύση των δύο κρατών, τα οποία θα συνυπάρχουν ειρηνικά και με ασφάλεια. Τέλος, ο πρωθυπουργός επανέλαβε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ «τη στήριξη της Ελλάδας στην Παλαιστινιακή Αρχή, ως τη μόνη νομιμοποιημένη εκπρόσωπο του παλαιστινιακού λαού, καθώς και την ετοιμότητα της Ελλάδας να αναλάβει περαιτέρω ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx