Σχεδόν τυφλή πλέον η Τζούντι Ντεντς, η “Μ” σε οκτώ ταινίες του James Bond

Σχεδόν τυφλή πλέον η Τζούντι Ντεντς, η “Μ” σε οκτώ ταινίες του James Bond

Η πολυβραβευμένη βρετανίδα ηθοποιός Τζούντι Ντεντς, που είναι γνωστή στους περισσότερους στην Ελλάδα κυρίως από το ρόλο της ως επικεφαλής της Μ16 σε τέσσερις ταινίες με ήρωα τον Τζέημς Μποντ, πλέον δεν βλέπει σχεδόν τίποτα. Είχε αποκαλύψει ότι παρουσίασε εκφύλιση της ωχράς κηλίδας το 2012, αλλά ίσως έπασχε και από σχετικά νεότερη.

Η 90χρονη ηθοποιός παρευρέθηκε σε έκθεση λουλουδιών στο Τσέλσι και ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν έχει επαγγελματικά σχέδια για το μέλλον, αλλά απάντησε «Όχι, όχι, δεν μπορώ να δω καν!» και αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Προ διετίας, έλεγε ότι θέλει να συνεχίσει να ενσαρκώνει ρόλους, επειδή τη βοηθούσε η εκπληκτική μνήμη της και δεν χρειαζόταν να διαβάζει, όμως πια φαίνεται ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί πολύ. Τότε είχε πει το εξής:

«Βγήκα με τον σύντροφό μου να φάμε και έπρεπε να μου κόβει το φαγητό και να με ταΐζει, όμως έχω καλή μνήμη και νομίζω ότι θα μπορούσα να συνεχίσω να ενσαρκώνω ρόλους, θυμάμαι ολόκληρα σενάρια».

Η ηθοποιός έχει βραβευθεί με Όσκαρ ερμηνείας (για δευτεραγωνιστικό ρόλο στον “Ερωτευμένο Σαίξπηρ”), ένδεκα Βραβεία BAFTA, επτά Βραβεία Λόρενς Ολίβιε, δύο Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών, δύο Χρυσές Σφαίρες και ένα Βραβείο Τόνυ.

Το 1988 τιμήθηκε από τη Βασίλισσα της Αγγλίας με τον τίτλο τιμής της Βρετανίας Dame (το ανάλογα του Sir).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι