Σχίσμα στην κίνηση ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ανοικτή επιστολή του πρέσβυ Αϋφαντή

Σχίσμα στην κίνηση ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ανοικτή επιστολή του πρέσβυ Αϋφαντή

Με επιστολή του ο πρέσβυς ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής ενημερώνει μέλη και ψηφοφόρους της πολιτικής κίνησης “Συμμετέχω” για το πρόβλημα που έχει προκύψει στους κόλπους της. Παραθέτουμε την επιστολή του.

1) Με ηλεκτρονικό του μήνυμα ο Πρόεδρος της Πνοής Δημοκρατίας, καθηγητής Δημήτρης Κούβελας, με ενημέρωσε ότι θέτει τέλος στην λειτουργία του ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, το οποίο θεωρεί ότι “δεν υφίσταται πλέον ως πολιτική οντότητα”. Ακόμη, με πληροφορεί ότι το όνομα “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο” αποτελεί πνευματική του ιδιοκτησία (διότι το κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ως συμμαχικό πολιτικό σχήμα καθόδου στις Ευρωεκλογές), μαζί με την σχετική ιστοσελίδα και την βάση δεδομένων των περίπου 7.500 πολιτών που έχουν εγγραφεί ως μέλη του ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στην ειδική πλατφόρμα της ιστοσελίδας. Δεν κατατέθηκε καμιά ιδεολογική διαφωνία ούτε δόθηκε πολιτική εξήγηση για αυτή την κίνηση.

2) Το ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ δεν συγκροτήθηκε ούτε λειτούργησε ως  παράρτημα της Πνοής Δημοκρατίας. Άρα, από πολιτική και ηθική άποψη δεν αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία ενός προσώπου, ώστε να το κλείσει όποτε θέλει. Ανήκει πολιτικά σε όλους όσους το ψήφισαν και ιδίως στις 7.500 πολίτες που ενεγράφησαν ως μέλη στην ειδική πλατφόρμα της ιστοσελίδας του. Συνεπώς, πριν  οιοσδήποτε κηρύξει νεκρό το ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, θα έπρεπε να ρωτήσει  τα 7.500 εγγεγραμμένα μέλη, με τα οποία υπάρχει η τεχνική δυνατότητα αμφίδρομης και ταχείας επικοινωνίας. Η κατάσχεση και ιδιοποίηση  των στοιχείων των εγγεγραμμένων μελών στερείται οιασδήποτε ηθικής  βάσης.

3) Η κίνηση πολιτών “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο” συγκροτήθηκε για ν` αποτελέσει  ένα ευρύ, μετωπικό σχήμα που θα κινητοποιήσει τον κόσμο –ανεξαρτήτως κομματικής προϊστορίας– γύρω από το μείζον πολιτικό ζήτημα της χώρας: την προϊούσα φαλκίδευση της Εθνικής της Κυριαρχίας, την διαγραφόμενη απεμπόληση της Κύπρου αλλά, πλέον, και εθνικού εδάφους. Μόνον για να ξεπερασθούν τα κωλύματα του εκλογικού νόμου μέσα στις ασφυκτικές του προθεσμίες, το ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ δηλώθηκε ως συνασπισμός προσωπικοτήτων γύρω από ένα υφιστάμενο πολιτικό κόμμα, εν προκειμένω την Πνοή Δημοκρατίας.

4) Η αποχώρηση του ΔΚ και της Πνοής Δημοκρατίας δεν ακυρώνει την χρησιμότητα του ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ως πολιτικού εργαλείου για την επίτευξη των στόχων πού έχουν θέσει τα δύο ιδρυτικά του κείμενα. Το πρώτο εδώ και το δεύτερο εδώ. Πολιτικό εργαλείο σημαίνει και πολιτική δουλειά: δημόσιες παρεμβάσεις, αρθρογραφία και κινητοποίηση του κόσμου για να  ανακόψουμε την ραγδαία συρρίκνωση της Εθνικής Κυριαρχίας που μεθοδεύει, εν μέσω θέρους, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ανοχή και συνενοχή του λοιπού πολιτικού συστήματος. Του συστήματος που δομήθηκε ακριβώς πάνω στην αμαχητί αποδοχή της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και συμβολικά εορτάζει με πάνδημη δεξίωση την θεμελιακή, γενέθλια  συνθήκη της υποτέλειάς του!

5) Επί του πρακτέου (και  με την ευθύνη του υποψηφίου, τον οποίο η απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ τίμησε με σταυρό προτίμησης) εισηγούμαι:  

  • Να αρχίσουμε να ενημερώνουμε για τις δράσεις μας τα εγγεγραμμένα μέλη μας μέσω των λογαριασμών του ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έτυχε να μην ελέγχουν οι αποχωρήσαντες.
  • Να φτιάξουμε το συντομότερο προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.
  • Να δώσουμε νομική προσωπικότητα στην “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.
  • Να δημιουργούμε νέα ιστοσελίδα και πλατφόρμα αμφίδρομης μαζικής επικοινωνίας.

Το ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ και το πολιτικό του μήνυμα παραμένουν απόλυτα επίκαιρα! Δεν είναι η ώρα της παραίτησης ή της νάρκης μέχρι τις επόμενες εκλογές! “Όσοι ζωντανοί”… ας συνεχίσουμε!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι