Συγκέντρωση στη νέα Σμύρνη

Συγκέντρωση στη νέα Σμύρνη

Με εντολή της Αστυνομίας θα διακοπούν στις 17.00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Ν. Σμύρνης, λόγω προγραμματισμένης για τις 18:00 συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τα βίαια επεισόδια της περασμένης Κυριακής.

Τα δρομολόγια θα διεξάγονται στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα. Εν τω μεταξύ μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας σε αυτην, μεταξύ άλλων, ότι «μετά τα πρωτοφανή γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, μετά τις φωνές «Πονάω» ενός νέου ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, πονάμε όλοι. Εχουν περάσει 70 έτη από τότε που η χώρα μας προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που απαγορεύει τα βασανιστήρια, την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προσκόμισα υλικό για τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς, τα ντροπιαστικά και προκλητικά για τη δημοκρατία μας, γεγονότα, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών».

Ο κ. Σπίρτζης προσθέτει ότι έχουν τελεστεί τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, του βασανισμού συλληφθέντα και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. «Δεν είναι αποτέλεσμα της παράνομης συμπεριφοράς μεμονωμένων αστυνομικών. Αντιθέτως προκύπτει συγκροτημένη δομή και λειτουργία με σκοπό την κρατική βία και καταστολή», αναφέρει. «Γι’ αυτό και με τη μηνυτήρια αναφορά ζητάμε η διερεύνηση των έκνομων πράξεων, να μην περιοριστεί μόνο στους φυσικούς αυτουργούς, αλλά να υπάρξει ενδελεχής διερεύνηση και για τους ηθικούς αυτουργούς, για όσους δηλαδή έδωσαν γραπτές ή προφορικές εντολές και που υποστήριξαν με οιονδήποτε τρόπο τις πράξεις βίας κατά των πολιτών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι