Σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση Novartis σε εφέτες

Σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση Novartis σε εφέτες

Νέα διάσταση προσλαμβάνει η υπόθεση της Novartis, καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ζητεί τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών.

Ο Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Μωραϊτάκη, με το οποίο ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Αθήνας, ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ανατεθεί η δικογραφία της Novartis σε 2-3 ή και περισσότερους εφέτες, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης σε σύντομο χρόνο.

Πάντως, η Ολομέλεια των Εφετών η οποία θα συγκληθεί, θα αποφασίσει, εάν θα πάρει μόνο τις εκκρεμείς δικογραφίες της Novartis που εκκρεμούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως είναι του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, του Νίκου Μανιαδάκη, κ.λπ. ή και αυτές που χειρίζεται η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, η Ολομέλεια Εφετών, θα αναθέσει σε εφέτες όλο το «πακέτο» της Novartis.

Όπως είναι γνωστό, κατά το παρελθόν και στην περίπτωση άλλων υποθέσεων, -όπως αυτή της Τράπεζας Κρήτης, του παραδικαστικού κυκλώματος, της 17Ν, της Siemens, κ.λπ.- είχε συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών και οι υποθέσεις είχαν ανατεθεί σε εφέτες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι