Συγκλονισμένη η οδηγός που βρήκε μωρό να μπουσουλάει στη λεωφόρο!

Συγκλονισμένη η οδηγός που βρήκε μωρό να μπουσουλάει στη λεωφόρο!

Άγγελο είχε το ηλικίας 11 μηνών βρέφος που μπουσούλησε 100 μέτρα από το σπίτι του στην Ελασσόνα, μέσα στα άγρια μεσάνυχτα και βγήκε στην άσφαλτο σε κεντρικό δρόμο! Ευτυχώς περνούσε εκείνη τη στιγμή μια νέα οδηγός που δεν έτρεχε και πρόλαβε να φρενάρει και να “μαζέψει” το μωρό, ενώ λίγα λεπτά μετά πέρασε από εκεί νταλίκα!

Εκ των υστέρων έγινε γνωστό ότι η μητέρα έχει ψυχικά ζητήματα και προβλήματα αλκοολισμού, οπότε αναμένεται να αποφασίσει ο εισαγγελέας για την επιμέλεια του παιδιού. Η νεαρή Ελένη Γκανιάτσου, που βρήκε το μωρό λίγο μετά τα μεσάνυχτα, επέστρεφε σπίτι της και είναι εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού. Όπως είπε με την μητέρα του παιδιού έχουν καταγραφεί και άλλα περιστατικά.

Η νεαρή οδηγός επεσήμανε ότι η απόσταση από το σπίτι του βρέφους μέχρι τον κεντρικό δρόμο είναι μια ανηφόρα με χαλίκια και το μωρό θα πρέπει να πονούσε “σκαρφαλώνοντας” και ότι θα πρέπει να του πήρε πάνω από μισή ώρα για να φτάσει εκεί, χωρίς κανείς να αντιληφθεί ότι έλειπε από το σπίτι. Στην αρχή η οδηγός έκοψε ταχύτητα γιατί νόμισε ότι έβλεπε γάτα ή σακούλα, αλλά όταν είδε όμως ότι επρόκειτο για μωρό, έπαθε σοκ. Βγήκε έντρομη και το άρπαξε τρέχοντας και εξιστορεί δε τα γεγονότα κλαίγοντας, καθώς συνειδητοποιεί ότι αν οδηγούσε με λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα, θα το είχε πατήσει…

 “Γύριζα στο σπίτι μου και χωρίς κάποιο ειδικό λόγο, αποφάσισα να πάρω διαφορετικό δρόμο και δεν ακολούθησα την συνηθισμένη μου διαδρομή…. Πήγαινα πολύ σιγά. Όταν κατάλαβα ότι ήταν μωρό, έπαθα το σοκ. Έτρεμα τόσο πολύ που νόμιζα πως θα τρελαθώ… Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και το πήρα αγκαλιά. Μου πέρασαν πολλά από το μυαλό μου. Σκέφτηκα πως κάποιος μου κάνει πλάκα ή πως ήθελε να μου αρπάξει το αυτοκίνητο, γιατί τώρα τελευταία πολλά ακούμε… Βγήκε μία κυρία και με ρώτησε “τι έπαθες;” Της λέω “βρήκα ένα μωρό” και πήρα το 100.

Η αστυνομία της Ελασσόνας ήρθε πολύ γρήγορα και έκανε ό,τι καλύτερο. Μετά ήρθε η μητέρα του παιδιού. Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω τι σκεφτόταν. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Δεν είχε αντίδραση. Λες και ήταν σε άλλο κόσμο. Μετά μαμά και παιδί πήγαν στο τμήμα. Κατά της 5 το πρωί μητέρα και παιδί γύρισαν σπίτι τους, αλλά απ΄ό,τι ξέρω η μαμά θα είναι υπό παρακολούθηση. Το σίγουρο είναι πως το παιδί χρειάζεται βοήθεια».

O δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας είπε πως με το θέμα ασχολούνται οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και πως για την τύχη του παιδιού (την επιμέλεια) θα αποφασίσει ο εισαγγελέας: «Ήδη η κοινωνική λειτουργός μας με συνοδεία ενός αστυνομικού έχει έρθει σε επαφή με την μητέρα του βρέφους. Η μητέρα… αποκάλυψε πως η ίδια έχει προβλήματα αλκοολισμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φροντίσει το βρέφος. Οφείλουμε το πόρισμα της κοινωνικής έρευνας να το στείλουμε στον εισαγγελέα και εκείνος πλέον θα αποφασίσει για τον φροντιστή του παιδιού. Ο δήμος δεν έχει τις δομές για να αναλάβει ένα μωρό 11 μηνών ωστόσο θα βρεθεί κάποια λύση».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx