Σύγκρουση Eurofighter στον αέρα- Σώος πάνω σε δένδρο ο ένας πιλότος

Σύγκρουση Eurofighter στον αέρα- Σώος πάνω σε δένδρο ο ένας πιλότος

Δύο γερμανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Eurofighter, συγκρούστηκαν μεταξύ τους στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Γερμανίας, Μέκλενμπουργκ – Δυτική Πομερανία, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Με βάση τις αναφορές στα γερμανικά media, το ένα αεροσκάφος έπεσε κοντά στο χωριό Jabel και το άλλο 10 χιλιόμετρα μακριά, στο χωριό Nossentiner Huette.

Σε ότι αφορά τους πιλότους, σώος βρέθηκε ο πιλότος του ενός από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, τα οποία συνετρίβησαν νωρίτερα σήμερα σε δασική περιοχή του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Πομερανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου ‘Αμυνας, ο πιλότος εκτινάχθηκε εγκαίρως και εντοπίστηκε στην κορυφή ενός δέντρου «σε καλή κατάσταση».

Οι έρευνες για τον δεύτερο πιλότο συνεχίζονται, όπως και η επιχείρηση κατάσβεσης των εστιών πυρκαγιάς στα σημεία όπου έπεσαν φλεγόμενα τμήματα των δύο μαχητικών. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, το ατύχημα οφείλεται σε σύγκρουση των δύο αεροσκαφών στον αέρα, κατά την διάρκεια άσκησης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι