Συλλήψεις αναμένονται για την Marfin

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Koντά σε συλλήψεις βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με “Τα Νέα” για την υπόθεση της Marfin, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι, ανάμεσά τους και μία έγκυος τραπεζικός, τον Μάιο του 2010.

Κατά πληροφορίες, στις συλλήψεις ατόμων (όχι των ίδιων που είχαν συλληφθεί και αθωωθεί στην πρώτη δίκη) οδηγούν έμμεσα άλλες δυο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν την ίδια μέρα λίγα λεπτά μετά της Marfin, στην ίδια περιοχή. Πρόκειται για μια επίθεση στη λεωφόρο Αμαλίας, σε κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, και μια στη λεωφόρο Συγγρού, σε κτίριο της τότε Νομαρχίας Αθηνών.

Η αστυνομία έχει στην κατοχή της κρίσιμο βιντεοληπτικό υλικό αλλά και μαρτυρίες για τις κινήσεις τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων. Αστυνομικές πηγές θεωρούν πιθανό τα αποτελέσματα της έρευνας να ανακοινωθούν στις 5 Μαΐου όταν και συμπληρώνονται 11 χρόνια από την τραγωδία, καθώς φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί 3 ή 4 άτομα για την εμπρηστική επίθεση στον «Ιανό», απέναντι από τη Marfin.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η επανεξέταση της υπόθεσης βασίστηκε σε μαρτυρίες και πληροφορίες από άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο που αποστασιοποιήθηκαν αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες, που είχαν καταγράψει οπτικό υλικό. Κάποια στοιχεία αντλήθηκαν και από το ψηφιακό αρχείο που είχε παραδοθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη το 2012 από υπηρεσιακούς παράγοντες και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε εκμεταλλεύσιμο υλικό, άγνωστο όμως γιατι αυτό δεν αξιοποιήθηκε στην πρώτη δίκη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι